images/pic.jpg

Navodila

 

Teranova krožna pot je dolga 7 km.
Za ogled celotne poti potrebujemo približno 3 ure zmerne hoje.
Pot vodi po vaških ulicah, kolovozih in stezah, ki se nahajajo v Dutovljah in bližnji okolici, krajši del pa tudi po glavni cesti.   

 

 

 

Zemljevid poti
Kot pomoč pri orientaciji nam služi tako manjši zemljevid, ki je v zloženki in brošuri, kot tudi zemljevid, ki je na glavni tabli v središču vasi pred Bunčetovo domačijo. Zemljevid si lahko tudi natisnemo že doma in sicer na spletni strani Teranove krožne poti.
Najenostavneje pa je, da se prepustimo vodenju smernih tablic, ki se nahajajo po celotni trasi.


Smerne tablice

Smerne tablice velikosti 12 x 12 cm nas usmerjajo v levo ali v desno stran. Na njih je stiliziran list vinske trte, ki predstavlja logotip Teranove krožne poti, zraven pa je še puščica za smer.

 

QR koda

Koda se uporablja v povezavi z mobilnim telefonskim omrežjem. Mobilni telefon, ki ima vgrajen program za prepoznavanje QR kode, nam po fotografiranju kode odpre v njej zapisano spletno stran. QR koda na informacijskih tablah pa nas poveže do podrobnejšega opisa trenutne lokalne zanimivosti.

 

Informacijske tablice in QR koda

Teranova krožna pot ima 26 označenih zanimivosti, ki jih srečamo ob poti in si jih ogledujemo kot po filmskem traku. Na nekatere nas opozarjajo manjše, podolgovate napisne tablice (12 x 35 cm). Opisi drugih zanimivosti so na večjih pokončnih ali vodoravno postavljenih tablah. Te stojijo v neposredni bližini kraja označenega ali opisanega na njih. Na vsaki je poleg krajšega tekstovnega opisa in slike v spodnjem vogalu vtisnjena še unikatna QR koda. S klikom nanjo pridemo do podrobnejšega opisa trenutne lokalne zanimivosti, ki se nahaja na podporni spletni strani poti. Tabel in tablic v povezavi s Teranovo krožno potjo ne moremo nikakor zgrešiti, saj nas povsod pozdravljajo s svojo živo zeleno barvo.

 

 

 

 

 

-Celotna trasa krožne poti je pokrita s signalom mobilnega telefonskega omrežja.

- Uporabljaj QR kodo.